Software Support > GroovyMAME

New CRT Emudriver/VMMaker/Arcade OSD download, documentation and discussion site

<< < (72/74) > >>

Calamity:
spacorn,

Your gpu was probably released after this version of the driver. We'd need a new CRT Emudriver based on a newer AMD driver in order to support it.

At the moment I can't give any probable date for this to happen.

spacorn:
Thanks for the response, Calamity.
I'll just move on to a different build for the time being.

Cheers!

bobbed:
Hi guys,

Rewriting this post as I have decided to go with a fresh reinstall of windows and the latest Emudriver version.

I have an ATI Radeon HD 4870 with an i7 CPU. On a fresh win10 install the setup.exe identified my card but would consistently blue screen during installation, and on reboot Windows had serious graphical issues (login screen pure black, no mouse cursor, can't see explorer windows or any program). Booting to safe mode and uninstalling the driver fixed the issue, but I would get the same result with each subsequent install attempt. I even tried installing some different Radeon drivers prior to the emudriver setup to no avail.

I gave up and went with a fresh win7 install. This time the Emudriver install completed, but after restart I had the same graphical issues as before (black screen instead of login screen, no cursor, menus and explorer simply do not show despite being active). This time Emudriver identified the card as generic instead of the Radeon HD 4870.

Any ideas? Emudriver 1.2 used to work with this card with no issues.

Thanks

r1ggles:

--- Quote from: Calamity on August 25, 2022, 02:46:14 pm ---spacorn,

Your gpu was probably released after this version of the driver. We'd need a new CRT Emudriver based on a newer AMD driver in order to support it.

At the moment I can't give any probable date for this to happen.

--- End quote ---
Just wanted to post that we're a number of people who would greatly appreciate it if it happens, having the main PC for this purpose is nice, both from a CPU viewpoint (being able to utilizie the best most modern CPU you own for MAME) and just from a convenience point of view as many keep our 15kHz CRT's near our desks anyway.

Have a friend try get their dual GPU (modern nvidia GPU+HD5450) setup working with win11, which worked perfectly with vulkan and flawless CRTswitchres in win10. But despite my recommendation on ignoring win11, they decided to upgrade anway and ended up with the rejected by driver issue. Which is how I found out about the whole DX11 compatibility clash.
Personally I disabled unsuspecting win11 upgrades in every way I can.

All the work you've put into this is greatly appreciated either way, can't imagine a world with CRT's but without CRTEmudriver!  :applaud:

Unrelated to the above:
Been helping people set all of this up through discord a lot, as I threw together some guide PDF's for this setup:


Hardware needed+CRTemudriver install+guide and presets for RA CRTSwitchres+gui alternatives (all on the CRT, or optionally game browsing on an LCD) and that sort of thing, very roughly put together but I'm easily available anyway.

So anyone who needs help, just hit me up and I'll gladly help getting the setup up and running, both emulation and windows native games that support 15kHz resolutions, have a bunch of those setup with batch+ahk scripts for perfect output set at game launch, no stutters or screen tearing at all. 4x internal resolutions for 3D systems at 2560 super res output (yes it makes a difference https://imgur.com/a/2eVfjla last pic is 4x internal) vulkan allowing for main GPU processing, outputting to the HD5450 while the CRT is set as main display for switchres. With no lag or a <16ms subframe lag cost (240 fps highspeed cam test showing perfect syncronization between CRT and modern monitor).

More than happy to share how any of this is done. :)


Recapnation:
In case anyone's wondering, Eiusdemmodi's SSL is not working currently so you need to use the HTTP version for now (ignore any browser's warning; it'll be safe):

http://geedorah.com/eiusdemmodi/forum/index.php

You'll need to delete cookies for loggin in properly.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version