Main Restorations Software Audio/Jukebox/MP3 Everything Else Buy/Sell/Trade
Project Announcements Monitor/Video GroovyMAME Merit/JVL Touchscreen Meet Up Retail Vendors
Driving & Racing Woodworking Software Support Forums Consoles Project Arcade Reviews
Automated Projects Artwork Frontend Support Forums Pinball Forum Discussion Old Boards
Raspberry Pi & Dev Board controls.dat Linux Miscellaneous Arcade Wiki Discussion Old Archives
Site News

Unread posts | New Replies | Recent posts | Rules | Chatroom | Wiki | File Repository | RSS | Submit news


  

Author Topic: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)  (Read 65464 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

g_block247

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 56
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #480 on: August 22, 2015, 10:12:24 am »
Just checked the site and for those interested, they are in stock as of this post!

gnomenthusiast

  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #481 on: August 27, 2015, 06:50:53 am »
Hi,

New to this sort of thing. I've purchased an SLG, but I want to use it with a 1600x1200 monitor  (Syncmaster 214T). Will it operate at that resolution, or will I have to set the resolution to one of the two supported ones?

Thanks in advance,

GE

langlem

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 97
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #482 on: September 30, 2015, 11:47:23 pm »
Would this work on a 1680x1050 resolution monitor?  Thanks for any feedback...i have a 22 inch 16:10 monitor.

yotsuya

  • Trade Count: (+21)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 16923
  • 2014 UCA Winner, 2014, 2015, 2016 ZapCon Winner
    • forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,137636.msg1420628.html
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #483 on: October 01, 2015, 03:26:57 am »
Would this work on a 1680x1050 resolution monitor?  Thanks for any feedback...i have a 22 inch 16:10 monitor.
Sure.... if you run it at 640x480 or 1024x768...
***Build what you dig, bro. Build what you dig.***

southpaw13

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 828
  • Whatever!
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #484 on: November 10, 2015, 09:25:37 am »
FYI, I got the SLG working with a Raspberry PI.  You will need to google the setting on how to get a HDMI to VGA adapter to work, then force the settings to 640x480.  But it worked without any major tweaking!

holaplaneta

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 74
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #485 on: November 20, 2015, 03:38:19 am »

New to this sort of thing. I've purchased an SLG, but I want to use it with a 1600x1200 monitor  (Syncmaster 214T). Will it operate at that resolution...


Same here, I have a Dell 2001FP and I was wondering if I could use this too. Thanks!

PL1

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Full Member
  • *****
  • Online Online
  • Posts: 6438
  • 2013 UCA Awardee
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #486 on: November 20, 2015, 04:25:16 pm »
New to this sort of thing. I've purchased an SLG, but I want to use it with a 1600x1200 monitor  (Syncmaster 214T). Will it operate at that resolution...
Same here, I have a Dell 2001FP and I was wondering if I could use this too. Thanks!
IIRC, resolutions higher than 640x480 or 1024x768 will not have scanlines because they don't have the sync signal that the SLG uses to blank alternating lines.

Higher resolution signals (front end, Windows desktop, modern games, etc) pass un-altered thru the SLG, while signals at 640x480 or 1024x768 get scanlines. (set your arcade games to one of these resolutions)


Scott
Confirmed:
Hey Joe, you are correct that if MAME sets the VGA resolution to 640x480 (or 1024x768), then the mini SLG will add scanlines to the image. If you have a MAME front-end and don't want scanlines for those screens, just run the front-end at a higher resolution than 1024x768.
« Last Edit: November 20, 2015, 04:31:01 pm by PL1 »

CraftyMech

  • Trade Count: (+9)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 481
  • I love the smell of solder in the morning...
    • craftymech.com
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #487 on: February 22, 2016, 11:05:54 am »
If you have been thinking about buying a mini SLG, head on over to Paradise Arcade: http://www.paradisearcadeshop.com/scan-line-generators/1253-mini-slg.html

I recently sent them a shipment of 32 units, the last batch I will be producing for now. I might resume production sometime in the future, but I am discontinuing the product until further notice.

3 years & 1,000 units sold is not a bad run!

"mini SLG" - VGA scanline generator
900+ sold, $29 + shipping
http://www.paradisearcadeshop.com/scan-line-generators/1253-mini-slg.html

SusanInParadise

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 17
  • I want to build my own arcade controls!
    • Paradise Arcade Shop
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #488 on: July 25, 2016, 07:24:59 pm »
Special deal....
Mini SLG for sale
$15 dollars per Mini SLG, free shipping on all domestic orders with MINI SLGs

langlem

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 97
  • I want to build my own arcade controls!
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #489 on: July 26, 2016, 02:51:18 am »
I am having a strange situation with my MiniSLG. Latest version.  I have recently changed using this from an older computer XP 32 bit and version of MAME to a Win7 64 bit .174 MAME.

I have tried both 768x1028@60hz and 480x640hz and get the exact same results.

I THINK I have all my settings in Mame, Mala and desktop resolution set correctly. I get scanlines but its very jerky and all the fonts and other things a "off."  I am sure that I have something simple overlooked...or there is something in the MAME ini file that I have tweakes wrong.  Here are a few pics showing the issue. Fonts are off, ladders are very of in DK...

Any ideas/advice is appreciated! Thanks.


Nephasth

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 505
  • Bitches love Centipede
Re: FS: mini SLG 2X (scanline generator) (Colorado, USA)
« Reply #490 on: July 26, 2016, 02:32:03 pm »
Can't see your whole monitor, but it looks like you're playing vertical games letter boxed on a horizontal monitor. In which case the scan lines are running in the wrong direction causing the games to look jacked up.
%Bartop

  
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31